Ingegroeide teennagels

Onze teennagels hebben veel te lijden. Ze worden betrapt, gestoten, verkeerd geknipt of in niet goed zittende schoenen gestopt. Daar komt nog bij dat ze (letterlijk) een ‘ondergeschoven kindje’ zijn als het gaat om verzorging.

Klachten

Oorzaken genoeg dus om problemen te krijgen, zoals ingroeiende teennagels. Bijkomende reden van een ingroeiende teennagel kan overigens ook de vorm van de nagel zelf zijn, zoals een te bolle vorm. Hierdoor komt er meer druk te staan op de nagelwal, met als gevolg irritatie of zelfs een ontsteking. Een teennagel (en zeker van de grote teen) is over het algemeen zeer hard en kan in de huid gaan drukken. Maar normaliter zijn deze klachten goed te verhelpen en met goed advies te voorkomen of te verminderen.

Behandeling

Uw podotherapeut gaat eerst op zoek naar de oorzaak van het ingroeien. Een evt. nagelpunt wordt verwijderd en de ontsteking verzorgd. Daarbij krijgt u een (schoen)advies om herhaling te voorkomen of te verminderen. In het geval van een te bolle nagel kan ook een nagelbeugel een oplossing zijn. Daarmee wordt de druk van de nagelwal gehaald of zelfs de vorm van de nagel wat gecorrigeerd. Een regelmatig bezoek aan een pedicure voor wat extra verzorging (en evt. knippen van moeilijke nagels) kan ook een preventieve werking hebben.

×

Welkom,

Klik hier om de chat van WhatsApp te gebruiken

× Hoe kan ik je helpen?